WELKOM

Welkom op de blog van de tweede kleuterklas.

Deze blog gaat over het reilen en zeilen van onze klas. Benieuwd? Kijk dan regelmatig eens naar deze blog. Veel lees- en kijkplezier.

donderdag 14 december 2017

SINTERKLAAS

Nog ....nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas.
We hadden een verlanglijstje gemaakt en deze dan samen naar de brievenbus gebracht. Het vriendje van de dag mocht de brief in de brievenbus steken. We hebben ook besproken wie er de brieven komt halen en wanneer men dit doet.





Dan terug naar de klas om daar een Zwarte Pietenkroon te maken.
Dit was héél veel werk: hoofd en buik tekenen en uitknippen. Het hoofd kreeg ogen, neus, mond, haar en al of niet een muts op zijn hoofd.Voor het haar konden de kls kiezen tussen froezel of papierkrullen. oor de armen en de benen werden muizentrapjes gemaakt.


Anderen activiteiten

Zwarte Piet in het donker: blad met houtskool volkleuren en dan 2 ogen erop kleven.











Er werd een Sinterklaashoekje ingericht. De tafel werd omgedraaid (en dit was de boot) Er werden vlaggen rond de boot gebonden en de kls konden zich verkleden als Sint en Piet.Ook het paard en de zak waren aanwezig.








Spel: wie maakt de grootste toren? Gooien met een dobbelsteen. Zet evenveel blokken op elkaar dan als je gegooid hebt. De strijd ging tussen de jongens en de meisjes en ja......de jongens hadden gewonnen.

Schilderen van Sint of Piet: sommige delen moesten de kinderen stempelen, andere delen kleuren en snippers kleven.

Kleef dezelfde zakken bij elkaar.

Kleef evenveel.

Boekje: Pietje Pedro en het geheim van Sinterklaas. Dit boek gaat over gevoelens. N.a.v. dit boek hebben we het gehad over blij,, bang, boos en verdrietig zijn.

Dinsdagmorgen waren de kinderen door het dolle heen want toen ze in de klas kwamen was de Sint er geweest. de kinderen waren super blij.
in de namiddag is de Sint op school geweest en ja zelfs in onze klas. Wij moeten niet bang zijn want we zijn een superklas.








































Nog enkele sfeerfoto's










































Geen opmerkingen:

Een reactie posten